لاک پشت های خلیج همیشه فارس

لاک پشت سبز : این لاک پشت با نام علمی ( Chelonia mydas )  شناخته می شود و از شاخه طنابداران از رده ی خزندگان و خانواده ی لاک پشت های دریایی می باشد که در آب  های گرمسیری زیست کرده و از دریای عمان و خلیج فارس تا اقیانوس آرام و اطلس پراکندگی دارند . در هر بار تخمگذاری که حدود ۲ ساعت به طول می انجامد  ۱۲۰ تخم گذاشته و حدود ۲ یا ۳ درصد از تخم ها ، بعد از ۴۵ تا ۶۰ روز از تخم خارج می شوند . یکی از اتفاقات جالب و عجیب در این کار دمای هوا می باشد که هر چه دما بالا باشد امکان ماده بودن و زودتر از تخم بیرون آمدن لاک پشت ها بیشتر می باشد و پایین بودن دمای هوا هم سبب نر به دنیا آمدن آنها و دیر تر از تخم بیرون آمدن لاک پشت ها می شود وزن هر لاک پشت در زمان به دنیا آمدنش ۲۰ گرم و طول بدنشان حدود ۵ سانتی متر می باشد . بر خلاف ماده ها که پس از بلوغ به محل تولدشان بر میگردند و گاهی اوقات در همان محل تخم ریزی کرده ، نر ها هیچگاه به محل تولدشان بر نمی گردند  .  در جنوب ایران  (  چابهار ) در اواسط پاییز بچه ها پا به دنیا گذاشته و بعد از مدت کوتاهی صبر ، راه دریا را پیش گرفته و خود را آماده ی زندگی می کنند . البته خطراتی جان آنان را تا دریا تهدید کرده که شامل حمله ی پرستوی دریایی و خرچنگ و حتی لاشخور ها و پرندگان دیگر می باشد . البته این گونه در خطر انقراض می باشد و مستلزم توجه بیشتری می باشد . طول لاک این گونه تا ۱۱۰ سانتی متر گزارش شده است  و وزن آنها حدود ۲۰۵ کیلو گرم گزارش شده و تغذیه ی آنها در این دوران از جلبک ها و علف های دریایی می باشد همچنین رنگ قسمت بال آن سیاه یا  زیتونی مایل به قهوه ای تیره می باشد .

 

لازم به ذکر است از گوشت این جاندار برای تهیه ی سوپ لاک پشت استفاده می شود که با توجه به خطر انقراض این جاندار کاری نامناسب می باشد . البته در بعضی کتب هم نوشته شده است ، گوشت لاک پشتان دریایی برای انسان به خصوص کودکان بیماری زا می باشد .

درباره نویسنده

نوید رکوعی
نوید رکوعی
محقق و کارشناس حیات وحش
10 سال سابقه تحقیقات میدانی در زمینه حیات وحش
دارای افتخار پیدا کردن رد پلنگ در تهران پس از 30 سال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *