غار های همه لون یکی از غار های زیبا ی استان تهران می باشند که در شمال شرقی شهر تهران و در نزدیکی شهر میگون قرار گرفته اند ، از میان این غار ها ، غار همه لون کوچک و همه لون بزرگ از همه معروف تر می باشند.
غار های همه لون در دامنه جنوبی یکی از دره های فرعی منشعب از دره طویل میگون و در سمت غربی آن قرار گرفته اند . در ژرفای دره رودخانه های همه لون جریان دارد که آب کوه آهنگران را به رودخانه شمشک که از شاخه های اصلی جاجرود است می برد . به علت وجود دخمه و غار های بزرگ و کوچک در ابتدای دره که در گذشته اکثرا محل اسکان نیاکان ما بوده است ، دره را بنام همه جالانه نام گذاری کردند که کم کم به همه لون تغییر یافت . شاید وجه تسمیه غار ها همین باشد .
دهانه غار همه لون کوچک ، حدود ۵ متر بالاتر از سطح رودخانه و در زیر طاق بزرگی قرار گرفته است و دارای دهانه ی نسبتا وسیعی می باشد .بعد از ورود به دهانه تالاری به ابعاد ۸ در ۱۳ متر و به بلندی ۲ متر قرار دارد انتهای تالار به دهلیزی به طول ۱۸ متر متصل می گردد بطوریکه باید بصورت خمیده از آن عبور نمود . در انتهای دهلیز محوطه ای دایره شکل به قطر ۲ متر و ارتفاع ۲٫۵ متر قرار گرفته است . سرتاسر کف غار از گل رس لغزنده پوشیده شده است در ضمن طول کل غار حدود ۶۰ متر می باشد .
غار همه لون بزرگ به شکل یک مربع به ابعاد ۲ در ۲ متر است و در ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است . تالار این غار ۴ متر از دهانه غار فاصله دارد و دارای ابعاد ۲۰ در ۴۵ متر به بلندی ۵ متر می باشد . در سقف غار گسل تشکیل دهنده غار بخوبی نمایان می باشد . از انتهای تالار راهرویی با عرض ۶ تا ۱۰ متر شروع می شود و تا انتهای غار ادامه می یابد . کف این غار هم از لایه های خاک رس مرطوب پوشیده شده است . در ضمن طول بخش اصلی غار حدود ۱۱۰ متر است . همان طور که قبلا اشاره نمودیم این غار ها سکونت گاه اجداد و نیاکان ما می باشد بطوریکه اجسام مکشوفه از حفاری های کف غار دلیل اثبات گفته ها می باشد و لازم است آن را حفاظت نماییم .
درباره نویسنده
-
محقق و کارشناس حیات وحش
10 سال سابقه تحقیقات میدانی در زمینه حیات وحش
دارای افتخار پیدا کردن رد پلنگ در تهران پس از 30 سال
سایر مقالات نویسنده
- مقالات18 مرداد 1396رودک عسل خوار چیست؟
- مقالات7 مرداد 1396چگونه پستانداران را در طبیعت پیدا کنیم؟
- مقالات3 مرداد 1396زندگی فک های دریایی در شمال ایران
- مقالات2 مرداد 1396مارمولک چشم ماری را بشناسیم.