فیلمساز چطور سیل را مهار می کند؟

فیلمساز چطور سیل را مهار می کند؟

در فیلم زیر توضیح داده ام که یک فیلمساز چه نقشی می تواند در جلوگیری از بحران های طبیعی مثل سیل داشته باشد. اگر هر شخص تنها بر روی وظیفه خود به خوبی تمرکز کند و وظیفه خود در قبال جامعه و سایرین را به بهترین نحو انجام دهد، آن وقت کشوری خواهیم داشت که شایسته ما خواهد بود.

هنگام ضبط این فیلم هنوز باران می بارید. صداشو میشنوید؟

دانلود و مشاهده فیلم

متن این فیلم را می توانید در زیر مطالعه نمایید:

دوستان سلام

متأسفانه چند روزی است که اخبار سیل های مکرری که توی کشور میاد و استان گلستان، شیراز و چند شهر دیگر را درگیر خودش کرده توی خبرها به وفور پخش میشه و دهان به دهان می چرخد.

الان زمانی است که این عزیزان در این شهرها نیاز به کمک دارند و ما باید هرچه در توان مان هست کمک کنیم به هموطنان عزیزمان. اما چه خوبه که ما فارغ از علل اتفاق این سیل ها یا هر حادثه ای که پیش می آید بیاییم درس بگیریم از این مسئله. ببینیم که چرا این اتفاق ها می افتاد و ما چه کاری می توانیم انجام دهیم؟

هر کسی در هر بخشی که هست، هر مسئولیتی که دارد، هر تخصصی که دارد ببیند که خودش چه کاری می تواند انجام دهد؟

ما بعنوان یک فیلمساز چه وظیفه ای داریم و چکار می توانیم بکنیم؟ خوب ابزاری که دست ماست ابزار هنر است. یک ابزار خیلی قوی توی انتقال پیام و انتقال مطلب به مخاطب با قدرت تأثیرگذاری بسیار بالا. ما می توانیم بعنوان یک فیلمساز، اشکالاتی که در بحث های مدیریت محیط زیست وجود دارد اینها را به مخاطب منتقل بکنیم و بتوانیم به این شیوه به وظیفه خود عمل کنیم.

سیل گلستان، شیراز و لرستان

اما باید ۳ نکته را شما مد نظر قرار دهید.

تمام اصول زیبایی را در فیلم رعایت کنید.

اول این که شما باید زیبایی را در کارتان داشته باشید. یعنی فیلمی که می سازید باید تمام اصول زیبایی شناختی را در خود داشته باشد؛ تا مخاطب بتواند با آن ارتباط لازم را برقرار کند. خوب شما می دانید که هنر فیلمسازی خیلی وابسته است به اصول زیبایی شناختی از لحاظ صدا، از لحاظ تصویر. این اصول را شما باید رعایت کنید تا فیلم شما فیلم خوبی باشد.

تأثیرگذار باشید.

نکته دوم اینکه شما فیلمی که می سازید باید تأثیرگذار باشد. فیلمی که فقط یک سری مطالب را به مخاطب منتقل کند فایده ای ندارد. شما باید احساسات مخاطب را درگیر فیلم کنید. اگر می خواهید فیلم حفاظتی بسازید.

راه حل ارائه کنید.

و نکته سوم اینکه شما باید حتما راه حل ارائه دهید. اگر بیایید فقط مشکلات را مطرح کنید، این فیلم شما واقعا فایده ای ندارد و دردی از جامعه درمان نمی کند. پس این سه نکته را دقت داشته باشید:

  1. زیبا باشد.
  2. تأثیرگذار باشد.
  3. حتما راه حل ارائه کند.
سیل گلستان، شیراز و لرستان

پس بیایید که با هم تلاش بکنیم. اول اینکه فیلمساز خوبی باشیم. مهارت های خود را بالا ببریم. حرفه ای بشویم در بحث فیلمسازی و دوم اینکه فیلم های مؤثر و تأثیرگذاری بسازیم تا کشورمان ایران را یک قدم به سمت جلو حرکت بدهیم.

به امید روزی که شاهد هیچ حادثه تلخی در کشور عزیزمان نباشیم.

درباره نویسنده

مهندس عبدالحسین متفقهی
مهندس عبدالحسین متفقهی
تصویربردار حیات وحش
15 سال تجربه تصویربرداری
مدرس مستندسازی حیات وحش
نویسنده کتاب «فیلمسازی با جیب خالی»
مترجم و مؤلف کتاب «با دوربین خودت به حیات وحش برو...»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *