
در ابتدا به این موضوع می پردازیم که اصلاح رنگ چیست و چرا باید انجام شود. دوربین های تصویربرداری دارای سنسورهایی هستند که نورهای دریافتی را به صورت داده های دیجیتال ذخیره می کنند. دوربین های مختلف دارای سنسورهای مختلف هستند و بدین ترتیب جنس تصاویر ضبط شده در دوربین های مختلف با یکدیگر متفاوت است. نکته دیگر این است که دوربین ها در واقع رنگ هایی که دریافت می کنند را دوباره تولید می کنند. به این کار باز تولید رنگ می گویند. در واقع هر دوربین با توجه به تنظیماتی که در هنگام ساخت بر روی آن اعمال شده است، داده های ورودی را پس از پردازش به رنگ هایی تبدیل می کند که ما در نهایت بر روی خروجی دوربین مشاهده می کنیم. در واقع می توان گفت که هیچ رنگی که در تصویر می بینیم، رنگ واقعی نیست و باز تولید شده است.
اگر دقت کرده باشید، برخی از دوربین ها تصاویر جذاب تری ارائه می کنند. اگر بخواهیم موضوع را برایتان کمی ملموس تر کنیم، می توانیم دوربین های عکاسی را مورد بحث قرار دهیم. بعنوان مثال دوربین های موبایل جدید معمولا عکس های بسیار هیجان انگیزی برداشت می کنند. یکی از دلایل جذابیت عکس های گرفته شده با موبایل ها، انجام یک مرحله تصحیح رنگ خودکار است؛ که در لحظه بر روی عکس ها اعمال می شود و باعث می شود تصاویر شفافیت و جذابیت بسیار بالایی داشته باشند. نمونه دیگر، فیلم های ضبط شده توسط دوربین های عکاسی حرفه ای (DSLR) است. این فیلم ها در نگاه آماتوری جذابیت خاصی دارند که باعث می شوند بسیاری از مردم و برخی تصویربرداران برای تصویربرداری از این دوربین ها استفاده نمایند. هرچند جنس تصاویر دوربین های DSLR (عکاسی) اصلا حرفه ای نبوده و به قول معروف تصاویر سینمایی ارائه نمی کنند.
لزوم استفاده از اصلاح رنگ
لذا با توجه به نکات ذکر شده در بالا لزوم استفاده از اصلاح رنگ در فیلمسازی مشخص می شود. در واقع اگر بخواهیم برخی از علل انجام اصلاح رنگ را نام ببریم به موارد ذیل می توان اشاره کرد:
- یکسان کردن جنس تصاویر که با دوریبن های مختلف ضبط شده اند.
- ایجاد رنگ هایی که به اصل رنگ های موجود در طبیعت نزدیک تر هستند.
- اصلاح خطاهای رنگی دوربین.
- ایجاد جذابیت بصری بیشتر بر روی تصاویر.
- گرم یا سرد نمودن، برای به دست آوردن تصاویر مورد نظر

جایگاه اصلاح رنگ در مستندهای حیات وحش
در مستندهای حیات وحش مثل تمام انواع فیلم ها، انجام اصلاح رنگ، یک لزوم محسوب می شود و حتی لزوم انجام آن در مستندهای حیات وحش، بیشتر از سایر مستندها است.
از آنجا که ما در ساخت مستندهای حیات وحش، نمایش زیبایی ها و جذابیت های حیات وحش را در نظر داریم، لذا می بایست از تمام ابزارهای ایجاد جذابیت بصری باید استفاده نماییم. بیننده به تماشای مستند شما می نشیند تا لحظاتی جذاب را تجربه کند. و این وظیفه شماست که بیننده را به نهایت هیجان قابل درک از جذابیت برسانید.
شاید در مستندهای اجتماعی و سیاسی، هدف اول، ارائه یک سری اطلاعات به بیننده باشد و زیبایی بصری در مرحله دوم اولویت قرار داشته باشد، (هرچند در فیلمسازی، جذابیت بصری یک لزوم محسوب می شود.) ولی در مستندهای حیات وحش این قضیه یک اجبار برای فیلمساز ایجاد می کند. چراکه که در صورت کوتاهی در این مورد، کاملا فیلم نهایی تحت تأثیر قرار گرفته و کیفیت آن افت شدید خواهد داشت.
پس همیشه بر روی اصلاح رنگ سرمایه گذاری ویژه انجام دهید. مخصوصا برای مستندهای حیات وحش.
تصحیح رنگ در چه مرحله ای انجام می شود؟
اصلاح رنگ، در مرحله پس تولید (Post Production) انجام می پذیرد. در واقع پس از تکمیل مرحله تدوین، پروژه نهایی به استودیوهای اصلاح رنگ (Color Correction) فرستاده می شوند تا با استفاده از تجهیزات سخت افزاری پیشرفته، عملیات تصحیح رنگ با دقت بسیار بالا بر روی هر پلان انجام پذیرد. در این مرحله است که تازه تصویر جانی به خود می گیرد و جذابیت لازم را پیدا می کند.
این بخش از پروسه تولید، یکی از بخش های پرهزینه پس تولید محسوب می شوند که به صورت دقیقه ای محاسبه می گردد.
لطفا نظر خود را در مورد این مقاله در زیر بنویسید.
درباره نویسنده

-
تصویربردار حیات وحش
15 سال تجربه تصویربرداری
مدرس مستندسازی حیات وحش
نویسنده کتاب «فیلمسازی با جیب خالی»
مترجم و مؤلف کتاب «با دوربین خودت به حیات وحش برو...»
سایر مقالات نویسنده
پلان سبز23 اسفند 1401حضور در اولین نمایشگاه سینما
پلان سبز25 بهمن 1401حضور در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر
مقالات12 آذر 1401چطور فایل های ویدئویی را نام گذاری کنیم؟
رفتار شناسی23 شهریور 1401رفتار شناسی کاکایی سر سیاه کوچک
خیلی خوب بود ممنون
ممنون از لطف شما.