تفاوت میان سه پایه عکاسی و تصویربرداری

تفاوت میان سه پایه عکاسی و تصویربرداری

در این مقاله سعی می کنیم تفاوت میان سه پایه های عکاسی و سه پایه های تصویربرداری و روش های تشخیص هر کدام را بیان کنیم. این مقاله برای افراد آماتوری تهیه شده که معمولا در هنگام خرید سه پایه برای دوربین هندی کم خود دچار اشتباه می شوند.

دانلود فایل صوتی (۵ مگابایت)

متن فایل صوتی تفاوت میان سه پایه عکاسی و تصویربرداری

سه پایه های عکاسی و تصویربرداری با هم متفاوت هستند و استفاده از هر کدام برای دیگری اشتباهی محض است. برای تشخیص سه پایه ها که بعضا حتی فروشنده ها هم شما را در هنگام خرید اشتباه راهنمایی می کنند باید به چند نکته ساده توجه کنید.

سه پایه های عکاسی به نحوی طراحی شده اند که دوربین بر روی آن ها بصورت کامل ثابت شود و سپس اقدام به ثبت یک عکس شود. شاید دسته ها و ظاهری شبیه سه پایه های تصویربرداری داشته باشند ولی برای حرکت ساخته نشده اند. برعکس سه پایه های تصویربرداری به نحوی ساخته شده اند که پس از شروع ضبط، تصویربردار بتواند دوربین را به هر سمت دلخواه بچرخاند. برای همین اگر در زمان خرید دقت نکنید در هنگام استفاده پشیمان می شوید.

تشخیص بسیار ساده است.

روش های تشخیص سه پایه های عکاسی و تصویربرداری

بر روی کفی سه پایه دقت کنید. کفی جایی است که دوربین بر روی آن می نشیند. معمولا بر روی کفی یک لایه لاستیک نرم و یا چوب پنبه چسبیده است و توسط یک پیچ به کف دوربین متصل می شود. اگر دقت کنید بر روی کفی یک پیچ و یک زائده می بینید. حال اگر به کف دوربین خود دقت کنید ۲ سوراخ می بینید که یکی دندانه دار و دیگری ساده است که یکی محل اتصال پیچ و دیگری محل قرارگیری زائده است.

کفی سه پایه

در دوربین های عکاسی این دو سوراخ در کنار یکدگیر و در راستای عمود بر لنز قرار گرفته اند در صورتی که در دوربین های تصویربرداری این دو سوراخ در راستای لنز دوربین و پشت سر هم قرار دارند. بنابر این اولین راه تشخصی سه پایه های تصویربرداری اینست که پیچ و زائده در راستای دسته سه پایه قرار می گیرند ولی در سه پایه های عکاسی در کنار یکدگیر و عمود بر دسته قرار می گیرند.

البته این نکته را هم بگویم که شاید در دوربین های عکاسی حرفه ای فقط جای پیچ وجود داشته باشد. به خاطر همین جدیدا زائده را در سه پایه های عکاسی بصورت فنری طراحی می کنند که به سادگی درون کفی فرو رود.

سه پایه عکاسی

روش دیگر تشخیص دقت به اتصالات هد سه پایه است. هد سه پایه های تصویربرداری به نحوی طراحی شده اند که توسط دسته بتوان دوربین را در راستای افقی و عمودی چرخاند. ولی در سه پایه های عکاسی علاوه بر این امکان، کفی توسط یک مفصل اضافه ۹۰ درجه چرخش می کند و در واقع دوربین را در محور سوم می چرخاند. این چرخش تنها در دوربین های عکاسی برای عمودی کردن فریم کاربرد دارد و برای تصویربرداری مزاحم بوده و باعث افتادن دوربین به طرفین می گردد.

درباره نویسنده

مهندس عبدالحسین متفقهی
مهندس عبدالحسین متفقهی
تصویربردار حیات وحش
15 سال تجربه تصویربرداری
مدرس مستندسازی حیات وحش
نویسنده کتاب «فیلمسازی با جیب خالی»
مترجم و مؤلف کتاب «با دوربین خودت به حیات وحش برو...»

2 نظر ثبت شده برای “تفاوت میان سه پایه عکاسی و تصویربرداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *