آمبیانس چیست؟
در مبحث صدابرداری، اصلاح آمبیانس در لغت به معنی صدای محیط و صدای عمومی است و در واقع با مجموعه تمامی صداهایی اطلاق می شود که صدای محیط تصویربرداری بوده ولی صدای اصلی سوژه نیست.
بعنوان مثال در یک استادیوم ورزشی صدای آمبیانس صدای تشویق و صوت جمعیت است. ولی صدای گوینده آمبیانس محسوب نمی شود.
یا در یک صحنه از حیات وحش، صدای پرنده ای که در تصویر است، صدای سوژه و صدای جنگل و سایر پرندگان، صدای آمبیانس محسوب می شود.
کاربرد آمبیانس
آمبیانس کاربردهای زیادی در صنعت فیلمسازی دارد و بی توجی به ضبط و استفاده آنها یک اشتباه بزرگ است که کیفیت فیلم نهایی را بسیار پایین می آورد.
آمبیانس ۲ کاربرد اصلی در صنعت فیلمسازی دارد که در زیر به آنها اشاره می کنیم:
القای حس محیط به بیننده
یکی از تأثیرگذارترین عامل برای اینکه بیننده خود را در فضای صحنه فیلم حس کند، وجود صداهایی است که در همان فضای صحنه شنیده می شده است. چون شاید صداهای سوژه بعدا ضبط شده باشد و یا به علت ضبط توسط میکروفون های جهت دارد، صدای محیط شنیده نشود، بیننده احساس می کند که صدا مصنوعی است. لذا با ضبط صداهای محیط به صورت مجزا و به صورت استریو و ترکیب آنها در هنگام تدوین با صدای اصلی، بیننده یک صدای سه بعدی از فضای اصلی را خواهد شنید که باعث می شود خود را در همان محیط حس کند.
حفظ توالی پلان ها
کاربرد دیگر صداهای آمبیانس ایجاد حس یکنواختی در تصاویر است. ممکن است شما پلان های خود را در روزهای مختلف ضبط کرده باشید و در هنگام تدوین آن ها را در کنار یکدیگر با مهارت تمام چیده باشید تا بیننده متوجه تفاوت آنها نشود. صدای آمبیانس در سرتاسر یک سکانس قرار می گیرد تا به بیننده القا کند که تمام تصاویر برای یک لحظه هستند.
نقش آمبیانس در حیات وحش
در فیلمسازی از حیات وحش این صدای آمبیانس اهمیت بیشتری داشته و ضبط آن یک ضرورت برای تمام فیلم شما خواهد بود. صدای جنگل، صدای موج دریا، صدای وزش باد در صحرا، صدای بارش باران و سایر صداهایی که در طبیعت شنیده می شوند جزو صداهای آمبیانس هستند که شما باید حتما در هر صحنه آن ها را ضبط کرده باشید تا در هنگام تدوین از آنها استفاده نمایید.
چه مقدار آمبیانس؟
ولی یکی از مشکلات و سوالات اصلی اینست که ما چه میزان آمبیانس می بایست برای هر صحنه ضبط کنیم؟ چرا که در فیلمسازی از حیات وحش معمولا نمی دانیم که چه مقدار از هر صحنه در فیلم نهایی استفاده خواهد شد.
لذا یک قانون کلی برای این کار در نظر گرفته شده است که شما ملزم به رعایت آن هستید.
در هر منطقه ای که تصویربرداری انجام می دهید، ۳ دقیقه (تنها ۳ دقیقه؛ نه کمتر نه بیشتر) صدای آمبیانس آن محیط را ضبط کنید. کمتر از آن برایتان کافی نخواهد بود و بیشتر از آن نیز در هنگام استفاده شما را دچار سردرگمی خواهد کرد.
درباره نویسنده

-
تصویربردار حیات وحش
15 سال تجربه تصویربرداری
مدرس مستندسازی حیات وحش
نویسنده کتاب «فیلمسازی با جیب خالی»
مترجم و مؤلف کتاب «با دوربین خودت به حیات وحش برو...»
سایر مقالات نویسنده
پلان سبز23 اسفند 1401حضور در اولین نمایشگاه سینما
پلان سبز25 بهمن 1401حضور در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر
مقالات12 آذر 1401چطور فایل های ویدئویی را نام گذاری کنیم؟
رفتار شناسی23 شهریور 1401رفتار شناسی کاکایی سر سیاه کوچک