گربه جنگلی

گربه جنگلی با نام علمی felis chaus با صورتی گرد همراه با چشمانی کهربایی نام گونه ای از گربه سانان می باشد که نسبت به گربه وحشی از جثه ی بزرگی بهره می برد به طوریکه طولی معادل ۵۰ تا ۹۴ سانتی متر و ۴ تا ۱۶ کیلو گرم وزن دارد و به lynx باتلاقی هم شهرت دارد و همانند دیگر هم خانواده های خود چکارگری ماهر می باشد .

یکی دیگر از خصوصیات گربه جنگلی صدای منحصر بفرد اوست که شبیه صدای پارس یک سگ بزرگ است ، رنگ بدن آنها اغلب از خاکستری مایل به زرد به قهوه ای مایل به قرمز تغییر می کند و خال هایی قهوه ای رنگ مایل به سیاه در روی دست و پا  ، حتی دم گربه جنگلی وجود دارد . ( دم گربه جنگلی ایرانی کوتاه است )

پشت گوش های گربه جنگلی قرمز مایل به قهوه ای می باشد از خصوصیات دیگر این پستاندار می توان به وجود ۵ انگشت در دست و ۴ انگشت در پا اشاره نمود .

البته باید متذکر شد که وجود دندان های نیش بلند ، تیز و برنده ، همراه با فک قوی سبب گشته تا به شکارگری ماهر مبدل گردند .

زیستگاه این نوع حیوان در مصر ، غرب ، مرکز ، جنوب شرقی آسیا در مناطق جنگلی اما کم باران و  بوته زار ها و نیزارها سکونت یافتند و زیست می کنند .

همان طور که میدانیم اغلب گربه سانان شب رو هستند یعنی در شب ها به فعالیت و شکار میپردازند این جاندار هم از این قضیه مستثنی نیست .

غذای اصلی این جاندار پرندگانی چون قرقاول ، کبک و پرندگان آبزی نظیر مرغابی می باشد ولی گاهی اوقات سری هم به پستاندارای چون بچه شوکا ، گوزن  می زنند .

تولید مثل آنها هم به شرح زیر است :

بعد از ۶۶ روز ۳ تا ۵ توله به دنیا می آورند این نوزادان پس از ۱۰ تا ۱۲ روز چشم های خود را باز می کنند و تا ۵ ماهگی درس زندگی را در کنار مادر خود فرا می گیرند و بعد از طی تقریبا دو سال به بلوغ می رسند .

عمر این جاندار ۱۴ – ۱۵ سال می باشد و در ایران در نواحی بوشهر ، شیراز ، گرگان ، گیلان ، مازندران ، جیرفت و …. مشاهده شده است .

در حال حاضر این جاندار جزو گونه های مورد حمایت  قرار گرفته است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *