لاک پشت های خلیج همیشه فارس

لاک پشت سبز : این لاک پشت با نام علمی ( Chelonia mydas )  شناخته می شود و از شاخه طنابداران از رده ی خزندگان و خانواده ی لاک پشت های دریایی می باشد که در آب  های گرمسیری زیست کرده و از دریای عمان و خلیج فارس تا اقیانوس آرام و اطلس پراکندگی دارند . در هر بار تخمگذاری که حدود ۲ ساعت به طول می انجامد  ۱۲۰ تخم گذاشته و حدود ۲ یا ۳ درصد از تخم ها ، بعد از ۴۵ تا ۶۰ روز از تخم خارج می شوند . یکی از اتفاقات جالب و عجیب در این کار دمای هوا می باشد که هر چه دما بالا باشد امکان ماده بودن و زودتر از تخم بیرون آمدن لاک پشت ها بیشتر می باشد و پایین بودن دمای هوا هم سبب نر به دنیا آمدن آنها و دیر تر از تخم بیرون آمدن لاک پشت ها می شود وزن هر لاک پشت در زمان به دنیا آمدنش ۲۰ گرم و طول بدنشان حدود ۵ سانتی متر می باشد . بر خلاف ماده ها که پس از بلوغ به محل تولدشان بر میگردند و گاهی اوقات در همان محل تخم ریزی کرده ، نر ها هیچگاه به محل تولدشان بر نمی گردند  .  در جنوب ایران  (  چابهار ) در اواسط پاییز بچه ها پا به دنیا گذاشته و بعد از مدت کوتاهی صبر ، راه دریا را پیش گرفته و خود را آماده ی زندگی می کنند . البته خطراتی جان آنان را تا دریا تهدید کرده که شامل حمله ی پرستوی دریایی و خرچنگ و حتی لاشخور ها و پرندگان دیگر می باشد . البته این گونه در خطر انقراض می باشد و مستلزم توجه بیشتری می باشد . طول لاک این گونه تا ۱۱۰ سانتی متر گزارش شده است  و وزن آنها حدود ۲۰۵ کیلو گرم گزارش شده و تغذیه ی آنها در این دوران از جلبک ها و علف های دریایی می باشد همچنین رنگ قسمت بال آن سیاه یا  زیتونی مایل به قهوه ای تیره می باشد .

 

لازم به ذکر است از گوشت این جاندار برای تهیه ی سوپ لاک پشت استفاده می شود که با توجه به خطر انقراض این جاندار کاری نامناسب می باشد . البته در بعضی کتب هم نوشته شده است ، گوشت لاک پشتان دریایی برای انسان به خصوص کودکان بیماری زا می باشد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *